En hemlig viktlyftningsteknik som du kan lägga till dina dagliga övningar

En hemlig viktlyftningsteknik som du kan lägga till dina dagliga övningar

I den här artikeln kommer jag att prata om ett mycket enkelt trick som använts för år sedan för att uppnå explosiv muskeltillväxt. Idag är det något glömt, men det finns ingen anledning till det, tvärtom!

Denna viktlyftningsteknik var mycket populär hos kroppsbyggande fans länge innan du, kära läsare, lyft vikter … eller till och med promenader, oops. Och det är synd att det inte används lika mycket eftersom möjligheten att få fantastiska resultat slösas bort. Så läs vidare för att lära dig hur du får mer ut av dina bodybuilding-ansträngningar.

Vid kroppsbyggnad, för att musklerna ska växa och utvecklas, är det nödvändigt att utsätta musklerna för hög spänning. När musklerna är överbelastade med mer spänning än de var förra gången, initierar muskelsystemet en mekanism för hypertrofi, eller ökad massa, vilket resulterar i en ökning av muskelstorlek och styrka.

Ju större muskelspänningskraft, desto mer stimuleras vävnaden. Därför, för att dina muskler ska ha de bästa tillväxtmöjligheterna, är det nödvändigt att tillämpa en bra stimuleringsteknik på dem i ditt viktträningsprogram.

Nu, tillräckligt med prata och låt oss komma igång. Har du någonsin hört talas om negativ marknadsföring? Eller excentrisk kontraktionsträning? Det är en viktträningsteknik som ställer musklerna i stor efterfrågan, ännu mer än konventionell viktlyft. Denna ökade mängd stress på muskeln är det som resulterar i ökad muskeltillväxt. En excentrisk eller negativ sammandragning är som en hiss som går ner. När du lyfter en vikt är spänningen i muskeln mindre än när vikten sänks. Ökningen i muskelspänning under rörelse nedåt beror på att muskelfibrerna förlängs och spänningen i varje muskelfiber ökar, vilket resulterar i en ökning av muskeltillväxtpotentialen.
 

http://bp3.blogger.com/_vSgKcoOFeJI/SBc_c6YjNdI/AAAAAAAAAoQ/GaanvkBtbZQ/s400/activities-weight-training.jpg

Ett annat exempel på detta är pressbanken. Att höja stången till full förlängning och sedan börja sänka igen, försöka att inte låta den falla för snabbt och slå i halsen, är känd som en excentrisk sammandragning. Ju längre tid det tar att sänka stången, desto fler stimuleras muskelfibrerna och möjligheten till muskeltillväxt ökar.

LÄSA  Stängde av ett bodybuilding-mästerskap efter den massiva övergången av dess deltagare

Mänskliga muskler är en underbar sak som kan lyfta upp till 40% mer vikt under negativ rörelse (eller excentrisk sammandragning) än det kan under positiv muskelsammandragning. Positiv sammandragning (viktlyftning) är när muskelfibrerna förkortas.

Att 40% extra vikt som du kan lyfta i en negativ sammandragning ökar intensiteten i din viktträning och orsakar mer stimulering till dina muskler. Därför uppnås maximal spänning och optimal stimulansnivå för muskeltillväxt och utveckling.

Observera att den negativa viktlyftningstekniken har visat sig öka skador på muskelfibrer och i sin tur förstärka muskelsmärta. Detta extra muskel trauma är resultatet av mer, mer intensiv och mer specifik muskelträning. Tillsammans med denna ökning av intensitet erhålls kortare träningsperioder och en ökning av hastigheten för muskeltillväxtprocessen.

Det är lättare att bygga musklerna än du trodde, så länge du använder negativ upprepning. Ange det i ditt viktträningsprogram nu för att öka hastigheten med vilken du bygger muskelmassa.