Tribulus Terrestris och dess effekter på muskelbyggnad

Tribulus Terrestris och dess effekter på muskelbyggnad

 

http://1.bp.blogspot.com/_OItEnyJVon0/RnPilUl2DSI/AAAAAAAAAAU/Y0s4ROijEUs/s400/tribulus.jpg

Om jag kunde rekommendera ett fytofarmaka för sport och bodybuilding skulle jag välja det här, jag försökte det och det fungerade ganska bra i slutet av en definitionscykel. Tribulus Terrestris för några år sedan började annonseras i bodybuilding magasiner, i Chile har jag sett det marknadsföras av Universal Nutrition och Optimum Nutrition, men dess historia kommer från mycket tidigare.

De Tribulus terrestris Det har en lång historia av traditionell medicinsk användning i Kina, Indien och Grekland. Tribulus på latin betyder ”taggig”, också känd som ”tornig ranka” eller ”tistelns frukt”. Denna adaptogen, ursprungligen från Bulgarien, har använts i århundraden i Europa för behandling av infertilitet och impotens och som en ”stimulerande medel” att öka libido och sexuella ”prestanda”, både hos män och kvinnor. Dessutom har det varit fördelaktigt vid behandlingen av ischemisk hjärtsjukdom.

Studier som genomförts i Bulgarien är den viktigaste källan till de flesta aktuella hälsopåståenden angående tribulus. Enligt denna forskning ökar tribulus halterna av olika hormoner, inklusive testosteron, DHEA och östrogen, och av denna anledning förbättrar sportprestanda, fertilitet hos män och kvinnor, sexuell funktion (igen hos män och kvinnor). kvinnor) och klimakteriebesvär (t.ex. värmevallningar), också i andropausen .

Andra studier som är för preliminära för att visa någonting citeras i stor utsträckning för att visa att tribulus är användbar för behandling av koronarsyndrom, högt kolesterol, diabetes och muskelspasmer och för att förebygga njursten.

Den senaste, bäst designade humana studien jämförde effekterna av tribulus (3,21 mg per kilo kroppsvikt – till exempel 292 mg per dag för en 200 pund man) mot en placebo (falsk behandling) på kroppssammansättning och uthållighet bland 15 män dedikerade till motståndsträning ( se artikel ). I slutet av 8-veckorsstudien var den enda signifikanta skillnaden mellan behandlingsgrupperna och placebogrupperna att placebo grupp visade större vinster i uthållighet (???).

LÄSA  Parodier mot gudfadern

Tribulus terrestris tas normalt i en dos som sträcker sig från 85 till 250 mg 3 gånger dagligen med måltider. Vissa tribulusprodukter är standardiserade för att tillhandahålla 40% furostanolsaponiner och tas i en dos som ger 115 mg saponiner 2-3 gånger dagligen.

Inga signifikanta biverkningar har observerats i någon av de kliniska prövningarna eller humana forskningsstudierna på tribulus. Djurstudier genomförda i Bulgarien nämndes ha hittat tribulus säkert både på kort och lång sikt. Det är emellertid inte klart om dessa studier genomfördes på ett sådant sätt att deras slutsatser kan lita på. Tribulus är känt för att ha en toxisk effekt på får (men mindre än det argentinska tillväxthormonet CRECER avsett för användning hos får och orsakar hepatotoxicitet hos människor).

Varning : Kvinnor som är gravida eller ammande bör inte använda några tribulusprodukter, eftersom arbetet som beskrivs kan förändra hormoner till osäkra former.
Även om det förbättrar libido och erektion bör den INTE kombineras med VIAGRA, det finns en hög nivå av nitrater i växten, vilket därför kan utlösa hjärtproblem.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag det för:

  1. Det är säkert och jag tror på några av de effekter som beskrivs.
  2. Förbättrar LH inom och efter cykel.
  3. Skyddar balansen mellan hypotalam-hypofysen och testiklarna.
  4. Det är inte dyrt.
  5. Det är ett bra komplement för att hantera Andropause.

Och var hittar jag det? Jag rekommenderar att du köper den på IFBB Pro Chileno Christian Lobarede webbplats och Body Shop