Vad är Synthol: Substansen som Popeye injicerade in i hans kropp och som äventyrade hans liv

Vad är Synthol

 

Vad är Synthol, det ämne som Popeye injicerade i kroppen och som äventyrade hans liv?

Kirill Tereshin, Valdir Segato eller Gregg Valentino var några av dem som valde att injicera olja i musklerna för att uppnå en estetisk förändring oavsett konsekvenser därefter

Kortbildlock

Robot, läs mig nyheterna: 

85% olja, 7,5% lidokain och 7,5% alkohol är de komponenter som utgör Synthol, ett ämne som praktiskt deformerar kroppen och utsätter hälsan för den som konsumerar den. EN ”snabb väg” för tvångssätt om sina kroppar som inte respekterar en träningsrutin och hälsosamma matvanor.

Ryssen ”Karl-Alfred” Kirill Tereshin , som gjorde rubriker igen efter att ha debuterat i blandad kampsport, är inte det enda fallet som är känt idag. I Sydamerika är Brasilien det land där det högsta antalet fall blev virala med hjälp av Arlindo de Souza , Romario Dos Santos Alves och Valdir Segato som exempel.

Den olympiska kroppsbyggaren Francisco Ozores talade med Infobae om denna produkt som helt avvisas i världen av bodybuilding, ”eftersom det inte ger någon nytta, varken av styrka, fysiskt eller estetiskt.

De

Ryssen ”Karl-Alfred” injicerade Synthol i armarna (@ kirilltereshin96)

De som använder denna olja genom injektioner kallas de ”Mänsklig Hulk” , pågrund av muskeldeformationer de utsätter i kroppen i armar, pecs och rygg.

“Synthol används vanligtvis för att generera utbuktningar i kroppen att naturligtvis inte har någon sportfunktion eftersom den inte genererar förbättringar av sportprestanda. Det bara ger dig en aspekt av lokal svullnad eftersom det används i ett visst område, ”säger Ozores.

Den också chef för konsultföretaget FITDESA, erkände att det är ett ämne som inte är tillåtet inom kroppsbyggande eftersom, “det är lätt att upptäcka eftersom en onormal inflammation noteras i det område där den applicerades. Det är straffbart och inte reglerat i kroppsbyggande, så idrottaren skulle diskvalificeras. ” Dessutom anser han det ”det kan relateras mer till estetik och besattheten av att vilja skapa en kropp med vissa onormala och olika proportioner än till idrotten själv” eftersom styrkan kommer att vara densamma trots att du har större muskler .

 

(Instagram: @romariohulkbrasileirooficial)

(Instagram: @romariohulkbrasileirooficial) ”Den brasilianska Hulken”, injicerades i armar, pecs och rygg

Produkten, skapad under 80 # 39; s av Chris Clark, började cirkulera på marknaden med idén om medicinskt hjälpa människor som har en muskelgrupp som finns synligt bakom andra och där en naturlig balans inte uppnås baserat på träning.

”I Argentina finns det inga kända stora fall och det är ganska svårt att få fram. Jag har ingen kunskap om någon som säljer den eller marknadsför den direkt, eller som får tillåta gratis försäljning, ”sa Francisco Ozores och tilllade: ” Om han är mycket känd i Brasilien . Det finns många fall av # 39; påverkare # 39; som inte är ett exempel på någonting alls. I andra sektorer i Sydamerika är det inte särskilt populärt. ”

Brasilianska bröder tog också till användning av Synthol, förutom steroider

Brasilianska bröder tog också till användning av Synthol, förutom steroider

Det finns många risker som dess överdrivna användning kan medföra. Både den unga Kirill Tereshin och den erfarna Valdir Segato lider redan konsekvenserna och båda var tvungna att avbryta användningen på rekommendation av läkaren.

“Som en lokal olja tar det lång tid för återabsorption . Det är en smärtsam process, att vara en injicerbar olja och tas upp igen i blod kan orsaka skador på andra organ. Det kan också upptäckas som ett exogent ämne som är skadligt för kroppen, och kroppen kan avvisa den genom att inkapsla den och leder till en lokal infektion som kan hamna i dränering, operationer eller amputation av lemmar, ” sa Ozores.

Kronisk smärta associerad med injektionsstället , såg ut som muskelfibros , infektioner och lung- eller hjärnkompromisser kan också vara andra av kroppens svar på injicerbar Synthol-konsumtion.